Toxoplasmoza oculara

toxoplasmoza oculara
  • Toxoplasmoza Din Articole Generalitati Toxoplasmoza este o infectie frecventa a pasarilor si mamiferelor, inclusiv a oamenilor.
  • Condilomul va ajuta unguentul
  • Medicament pentru viermi de la copii

Tratează-i acum, permițându-le să plătească mai târziu! Manifesteri clinice in toxoplasmoza oculara Manifesterile clinice pentru toxoplasmoza oculara congenitale variaza.

toxoplasmoza oculara

In primul trimestru de sarcina avortul spontan si moartea in utero apar frecvent. La toxoplasmoza oculara nascut boala poate fi foarte severa cu icterhepatosplenomegalie, urmate de corioretinita bilaterala, hidrocefaliecalcificari cerebrale si retard psihomotor.

toxoplasmoza oculara

Simptomatologia oculara cuprinde: scaderea acuitatii vizuale dificil de investigat la nou nascutmiodezopsii prezenta de muste volante in campul vizualdurere, roseata, fotofobie.

Diagnosticul se pune pe baza simptomelor si examenul fundului de ochi la care se mai adauga si determinarea anticorpilor materni si fetali prin diferite metode testul de coloratie Sabin-Feldman, testul de aglutinare directa, testul de fluorescenta indirecta.

  • Autor: Dr.
  • În simptomul giardia pisici
  • Dacă tăiați verucile genitale

Tratamentul in toxoplasmoza toxoplasmoza oculara Tratamentul pentru toxoplasmoza oculara se impune numai in leziunile cu localizare in vecinatatea nervului optic sau care dau reactie vitreana importanta si la gravida. Profilaxia presupune in primul rand corecta preparare a hranei si evitarea contactului cu pisicile mai ales la femeile de varsta fertila si gravide.

Tratamentul preventiv la gravida difera in functie de varsta sarcinii.

toxoplasmoza oculara

Astfel in primul trimestru - avort terapeutic, iar in trimestrele II si III se veruci plane spiramicina care va continua si la copil dupa nastere. Tratamentul curativ standard consta in administrarea de sulfadiazina si pirimetamina nu se foloseste in sarcina deoarece are efect teratogen. Alte chimioterapice folosite sunt spiramicina si clindamicina.

Tratamentul patogenic constand in administrarea de corticosteroizi e controversat putandu-se face sau nu, de la caz la caz. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Citițiși