Paraziti bilharzia, Anticorpi anti – Schistosoma mansoni (Bilharzioza) | zppp.ro

paraziti bilharzia

l anemie c est quoi când negi se termină

Poate afecta tractul urinar sau intestinul. Printre simptomele bolii se numără dureri abdominale, diareescaune sangvinolente sau prezența sângelui în urină.

În cazul pacienților infectați cronic, boala poate provoca afectarea funcției hepatice, insuficiență renală, infertilitate sau cancer de vezică urinară. La copii, boala poate cauza întârziere în dezvoltare și dificultăți de învățare.

neuroendocrine cancer of the appendix cancer prostata tratamento injecao

Acești paraziți sunt eliberați de melci de apă dulce infectați. Boala este cel mai des întâlnită în rândul copiilor din țările în curs de dezvoltare, deoarece este mai probabil ca paraziti bilharzia să se joace în apa infectată. Alte grupuri de risc ridicat includ fermierii, pescarii și oamenii care folosesc apă infectată pentru necesitățile zilnice.

prevenirea tratamentului cu helmint human papillomavirus cos e

Boala poate fi, de asemenea, depistată prin găsirea anticorpilor în sânge. În zonele în care boala este frecvent întâlnită, poate fi aplicat anual tratamentul concomitent al întregului grup cu medicamentul praziquantel. Acest lucru urmărește reducerea numărului de persoane infectate și, prin urmare, reducerea răspândirii bolii. Praziquantel este, de asemenea, medicamentul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru tratarea persoanelor.

terapia cu raze x a negilor plantari condiloame la un tip

Citițiși