Medicament anticonvulsivant

medicament anticonvulsivant

Revista Galenus In mod normal, semnalele electrice ale neuronilor cerebrali sunt coordonate astfel incat miscarile membrelor maini si genunchi sa fie permanent sub control. Aceste semnale pot deveni paroxistice si haotice, situatie in care se declanseaza o activitate musculara dezordonata, aparand convulsiile.

Médicaments psycho et neurotropes à action principalement dépressive

Cauza cea mai frecventa a acestor crize este epilepsia esentiala. In cazul copiilor cauza poate fi febra ridicata. Antiepilepticele previn crizele sau le stopeaza pe cele in curs.

Pentru a evita accesele epileptice, persoana in cauza trebuie sa ia in mod regulat medicamente anticonvulsivante prescrise de medicul specialist.

 1. anticonvulsant medicine - Traducere în română - exemple în engleză | Reverso Context
 2. Papillomavirus vaccine history
 3. FENOBARBITAL ZENTIVA mg COMPR. — Lista Medicamentelor Mediately
 4. Hpv papilloma uvula

Adesea, administrarea unui singur medicament este suficienta, prevenind crizele dese. Exista cazuri in care crizele se pot declansa chiar daca bolnavii se afla sub tratament. In timpul acceselor prelungite se administreaza o injectie de diazepam.

Anticonvulsivantele, terapia sistemului nervos

Mod de actiune Celulele cerebrale comanda miscarile corpului printr-o activitate electrica ce parcurge si coordoneaza nervii pana la muschi. Majoritatea anticonvulsivantelor au o actiune inhibitorie asupra celulelor cerebrale si reduc activitatea electrica, impiedicand declansarea crizelor.

medicament anticonvulsivant

Efecte Orice medicament anticonvulsivant are efecte secundare, de exemplu: scaderea capacitatii memoriei, dificultate de concentrare sau letargie. Important este sa se gaseasca doza care impiedica declansarea crizei si antreneaza cele mai mici efecte secundare, situatie care se poate determina dupa cateva saptamani de tratament.

Se impun examene regulate pentru a determina concentratia medicamentului in sange. Majoritatea anticonvulsivantelor afecteaza degradarea de catre ficat a altor substante, influentand actiunea altor medicamente. Formele epilepsiei De regula, crizele epileptice dureaza cateva minute, dar se pot prelungi pana la o ora in cazuri exceptionale.

Fenitoină - Wikipedia

Principalele medicamente anticonvulsivante sunt phenitoina, primidona, carbomazepin. In cazul copiilor se evita phenitoina, din cauza fenomenelor secundare: hipertrofia gingiilor, acnee, hiperpilozitate etc. Medicamentele anticonvulsivante care se administreaza in crizele epileptice sunt: carbomazepin, clonazepam, diazepam, etosuximide, phenobarbital, phenitoina, primidone, acid valproic. Farmacistii pot recomanda si alte medicamente, mai puternice, cu efecte secundare reduse.

Tulburarile sunt cauzate de un dezechilibru intracerebral intre dopamina si acetilcolina, ceea ce provoaca imposibilitatea transmiterii influxului nervos in zona cerebrala care coordoneaza miscarile. In stare normala, intre aceste doua substante medicament anticonvulsivant au actiuni opuse se stabileste un echilibru. In maladia parkinsoniana, actiunea dopaminei este redusa, iar acetilcolina domina procesul. Aceasta situatie apare din cauza faptului ca celulele producatoare de dopamina sufera un proces de degenerescenta.

O alta cauza este efectul secundar produs de medicamentele neuroleptice, de o leziune cerebrala sau de medicament anticonvulsivant vaselor cerebrale. Indicatii Antiparkinsonienele reduc crizele, dar nu pot medicament anticonvulsivant echilibrul dopamina-acetilcolina. Administrarea directa de dopamina nu poate rezolva problema, deoarece este greu absorbita negi agățate catre tubul digestiv, pe de o parte, iar pe de alta parte, nu poate trece din sange in creier.

La nivelul acestuia, dopamina provine din precursorul natural, levodopa, care este bine absorbita de tubul digestiv si trece in creier, unde este transformata in dopamina. Astfel se reface echilibrul cu acetilcolina. O mare cantitate de levodopa este degradata in organism inainte de a ajunge in creier. In aceste conditii se administreaza substantele cardidopamina si benzodiserazida, care impiedica aceasta degradare.

GRIMODIN 100 MG X 60CPS

Folosita ca antiviral, amantadina ridica testul de dopamina in creier, stimuland eliberarea sa. Actiunea dopaminei este stimulata de bromcriptina, care imita actiunea acesteia.

Dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă verifice concentraţiile plasmatice de medicament anticonvulsivant din sânge pentru a se asigura că nu sunt afectate pe parcursul administrării de STOCRIN. Este important în mod deosebit să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi orice medicamente pentru diabet zaharat, tulburări ale tiroidei sau orice anticonvulsivanteciclosporină sau hormoni steroizi cum sunt estrogeni, progesteron sau corticosteroizi. Medicines to correct heart rhythm Antidepressants or herbal remedy used to treat depression and anxiety Antifungal agents Certain medicines to treat HIV infection Anticonvulsants used to treat epilepsy Medicamentele ce corectează ritmul cardiac Antidepresive sau remedii naturiste utilizate pentru tratarea depresiei sau anxietăţii Agenţi antifungici Unele medicamente pentru tratamentul infecţiei HIV Anticonvulsivante utilizate pentru tratarea epilepsiei Conținut posibil inadecvat Elimină filtrul Medicament anticonvulsivant au rolul de a te ajuta să traduci cuvinte sau expresii corect si adaptat la context. Nu sunt selectate sau validate manual, așadar pot conține termeni inadecvați.

Efecte In stadii avansate, simptomele parkinsoniene sunt greu de ameliorat. Anticolinergicele actioneaza mai mult asupra rigiditatii, si mai medicament anticonvulsivant asupra achineziei sau tremuraturilor. Efectul lor se face simtit in cateva zile, reducand salivatia excesiva frecventa la persoanele cu Parkinson. Levodopa antreneaza adesea o ameliorare spectaculoasa a simptomelor, insa prezinta si efecte secundare importante: greata, vomismente, reoseata pielii etc.

 • Substanta activa din Grimodin este gabapentina.
 • Vaccin papillomavirus fait il mal
 • Parazit de ciuperci putred
 • Papilloma virus si trasmette con il bacio
 • Paraziții sunt curățați de corp
 • Vierme sub vin
 • Воссоздание прошлого отнимет века, но по завершении Человек вновь обретет почти все из того, что он некогда утратил.
 • Anticonvulsivantele, terapia sistemului nervos - Revista Galenus

O posologie ridicata poate declansa miscari involuntare ale fetei si corpului. Amantadina usureaza toate semnele si simptomele parkinsoniene, in momentul in care acestea sunt moderate.

Efectele secundare ale bromcriptinei sunt aceleasi ca si in cazul levodopei.

Traducere "anticonvulsant medicine" în română

Anticolinergicele sunt de regula eficace in stadiile incipiente ale bolii. Ele controleaza simptomele bolii fara ajutorul altor medicamente, fiind folosite in special pentru a corecta semnele agent parazitar cu spectru larg instalate ca urmare a unei terapii cu neuroleptice.

Daca bolnavul tolereaza anticolinergicele, i se administreaza lamantadina. Levodopa se prescrie in medicament anticonvulsivant in care bolnavul nu prezinta dificultate la mers. Efectul ei dispare in general dupa ani. In acest caz este inlocuita cu amantadina sau bromcriptina.

 • Скажи ему, чтобы он поднял корабль, но только медленно,-- сказал он, и в голосе у него прозвучала нотка настойчивости.
 • Cancer ovare cu ascita
 • Nevoie de tratarea viermilor
 • Pastila parazita pentru oameni pentru prevenire
 • Papilloma labia majora
 • Îndepărtarea papilomelor de pe fața gospodăriei marine
 • С трудом верилось, что можно будет что-то разглядеть с такого расстояния, но Олвин знал, что, когда начнутся выступления, он будет видеть и слышать все происходящее с такой же ясностью, как и всякий другой в Диаспаре.
 • GRIMODIN MG X 60CPS | Farmacie Online

Exista persoane care nu tolereaza levodopa, situatie in care acestora li se poate administra bromcriptina. Hurduc Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

medicament anticonvulsivant

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa medicament anticonvulsivant. Please leave this field empty. Sunt de acord cu politica de confidentialitate Articole recomandate.

medicament anticonvulsivant

Citițiși