Giardioză severă, Giardioza (lambliaza): ce este, simptome, diagnostic, tratament

giardioză severă

Medicină Giardioza: cauze, simptome si tratament Infectia cu Giardia lamblia se petrece prin ingerarea chisturilor parazite.

dacă negii sunt tratați de un partener

Acest lucru se poate intampla prin consumul de apa contaminata, prin consumul de mancare contaminata sau prin infestarea in urma contactul direct cu persoana infestata. Autor: Dr. Claudia Marin a absolvit in anul Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta si o Diploma de Masterat in Gastroneterologie in cadrul aceleasi facultati.

Giardioza: cauze, simptome si tratament Giardioza, cunoscuta in popor si sub numele giardioză severă giardia, este afectiunea intestinala cauzata de infectia cu parazitul Giardia lamblia, care patrunde in intestinul subtire. Cauze giardioza Parazitul microscopic Giardia se regaseste in intreaga lume, insa in special in zonele sarace, cu o igiena precara si cu apa contaminata.

viermi  cum să țintești o mită

Parazitul se poate gasi atat in apa din fantani, cat si in lacuri, piscine sau chiar in apa de la robinet. Inainte ca parazitul sa ajunga in scaunacesta capata o carcasa, capatand aspectul unui chist, carcasa care ii permite sa supravietuiasca in afara intestinelor si cateva luni.

forum eficient de gestionare a paraziților

Infectia cu Giardia lamblia se petrece prin ingerarea chisturilor parazite. Acest lucru se poate intampla prin consumul de apa contaminata, prin consumul de mancare contaminata sau prin contaminarea in urma contactul direct cu persoana infestata.

cura de detoxifiere a organismului

Cea mai comuna cale prin care Giardia patrunde in intestinele tale este insa prin ingerarea apei contaminate din lacuri, izvoare, piscine, rauri sau de la robinet. O persoana care sufera de diaree poate, spre exemplu, sa contamineze o piscina intreaga.

Giardioză severă la adulți

In ceea ce priveste mancarea, aceasta este infestata de regula prin manipularea de catre bucatari care au giardioza si nu se spala pe maini giardioză severă de a gati. Totodata, si spalarea alimentelor cu apa contaminata le poate infesta.

hpv positive head and neck cancer

In ceea ce priveste infestarea cu virusul Gardia lamblia in urma unui contact direct cu o persoana care sufera de giardioza, parintii care schimba scutecele copiilor se pot pricopsi cu acest parazit prin contactul cu materiile fecale care contin chisturi parazite. Si sexul anal este o metoda de infestare cu parazitul care declanseaza giardioza.

că nu poți mânca cu giardiază

Simptome giardioza Multe persoane care sufera de giardioza nu prezinta simptome chiar daca au acest parazit in organism.

Daca insa pacientul se afla printre cei la care boala se manifesta, acestea sunt simptomele:.

Este deosebit de periculoasă pentru viața pacientului dacă umflarea se extinde până la membranele mucoase ale organelor, ceea ce face ca respirația să fie dificilă și provoacă, de asemenea, greață severă și chiar vărsături.

Citițiși