Bacterii regn

Regnul Monera

bacterii regn

Acest articol sau această secțiune nu este în formatul standard. Ștergeți eticheta la încheierea standardizării. Acest articol a fost etichetat în martie Acest articol are nevoie de atenția unui expert în biologie. Recrutați unul sau, dacă sunteți în măsură, ajutați chiar dumneavoastră la îmbunătățirea articolului!

Bacterii regn. Meniu de navigare

Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. Regnul Monera Procariota include organismele procariote : bacteriile și cianobacteriile alge albastre-verzi.

Caracteristic pentru aceste organisme este organizarea simplă și primitivă a corpului. Celulele procariotelor sunt lipsite de nucleu bine-definit.

Regnul Monera

Datorită dimensiunilor foarte mici ele nu pot fi văzute cu ochiul liber, motiv pentru care sunt incluse în grupa microorganismelor. Regnul Monera cuprinde 2 grupe principale de organisme: alge albastre-verzi cianobacterii și bacteriile archebacteriile și eubacteriile. Aceste organisme au fost grupate împreună, deoarece ele sunt organisme procariote.

Ele nu au nucleu individualizat, însă în centrul celulei poate fi întâlnit un cromozom lung și circular, compus dintr-o fâșie lungă de ADNînsă fără proteine. Nu au mitocondriirespirația fiind efectuată bacterii regn suprafața internă a membranei celulare.

Acest articol are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Puteți contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea lui apăsând butonul Modificare. Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține.

Peretele celular este alcătuit dintr-un amestec de substanțe: mureinăacizi teicoici și substanțe pectrice. Unele au flagel. Monerele se inverted papilloma frontal sinus mri în 2 încrengături : Cyanophyta și Schizomycophyta.

Bacterii regn Conținutul Bacterie Bacterie Termen generic prin care este desemnat ansamblul microorganismelor unicelulare, care nu apartin nici regnului vegetal, nici regnului animal, ci grupei protistelor procariote. Fiinta apartinand unui grup caracterizat printr-o structura unicelulara foarte simpla, cu nucleu difuz si care se reproduce prin sciziparitate divizarea in doua.

La majoritatea monerelor înmulțirea se face asexuat prin diviziune directă; majoritatea sunt heterotrofe. Regnul Monera este cel mai unitar dintre regnurile lumii vii, deoarece cuprinde un singur tip de organisme, bacteriilesimilare din punct de vedere morfo-anatomic, dar extrem de diversificate eco-fiziologic. Chemosinteza este o modalitate de sinteza a substantelor organice cu ajutorul energiei rezultate din descompunerea unor substante anorganice.

bacterii regn

Monera este groups bacteriilor. Bacteriile sunt organisme microscopice răspândite peste ți.

Bacterii regn. Regnul Monera - Bacterii regn

Mai exact prin:aer,apa,sol și corpul vietuitoarelor. Forma: sferica-coci virgula-vibrioni bastonas-bacili spirala-spirili Ele sunt alcătuite din:nucleu reprezentat de o masa nucleara difuza, membranaperetele celularcitoplasma. Aceste organisme au un mod de hranire heterotrof saprofithranindu-se cu materie organica.

Importanța cunoașterii bacteriilor[ modificare modificare sursă ] Cunoașterea bacteriilor este extrem de importantă atât din punct de vedere teoretic, dar mai ales din punct de vedere socio-economic.

Mărimi și forme[ modificare modificare sursă ] Bacteriile prezintă o mare varietate de forme și dimensiuni, iar forma este un criteriu important de clasificare și identificare a bacteriilor, aceasta variind în funcție de vârstă și de factori ereditari specifici, uneori depinzând chiar și de mediul de cultură. Celulele bacteriene măsoară aproximativ o zecime din lungimea unei celule eucariote și au o lungime de 0,5 până la 5  micrometri. Există și unele excepții, cum este cazul a două specii care sunt vizibile cu ochiul liber: Thiomargarita namibiensis bacterii regn jumătate de milimetru în lungime, [56] iar Epulopiscium fishelsoni poate ajunge chiar la 0,7 mm. Unele bacterii se aseamănă cu o virgulăfiind în acest caz vibrioni, iar altele prezintă formă spiralată sau elicoidală, asemănător formei literei S, având spire neregulate sau regulate, fiind în acest caz spirili sau spirochete.

Din studiul bacteriilor pot rezulta date importante care pot explica originea si evoluția vieții pe Pământ. Sănătatea oamenilor și a celorlalte ființe depinde în mare măsura de gradul de cunoaștere a ecofiziologiei bacteriilor.

Acestea pot fi modelate si transformate, și astfel determinate să "lucreze" în folosul omului.

bacterii regn

Biotehnologiile moderne se bazează pe utilizarea acestor microorganisme. Stiinta care se ocupa cu studiul bacteriilor se numeste Bacteriologieramura a Microbiologie i.

Structură și caracteristici[ modificare modificare sursă ] Bacteriile sunt cele mai vechi organisme vii de pe Pământ; aproximativ două miliarde de ani au fost singurele forme de viața de pe Terra.

Bacteriile sunt totodată cele mai primitive sisteme biologice ; sunt procariote. Morfologia bacteriilor este destul de simplă.

Clasificarea bacteriilor

Denumirea de "bacterie" vine bacterii regn la cuvântul grecesc "bacterion" care înseamna "bastonaș". Forma de bastonaș este caracteristică grupului de bacterii numite bacili. Există însă și alte forme pe care le prezintă celulele bacteriene, cum ar fi cea sferică la cocicea bacterii regn la spirili si spirocheți etc. Bacteriile sunt organisme unicelulare, solitare; frecvent acestea se asociază în colonii de formă filamentoasăde șirag de mărgele sau de ciorchine.

Citițiși